Žaliųjų žirnelių sriuba su bazilikais

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Bazilikus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pamirkti. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Sultinį užvirinkite, suberkite į jį kepintus svogūnus.

Bulvę nuskuskite, supjaustykite mažais kubeliais, suverkite į verdantį sultinį ir virkite, kol išvirs.

Žirnelius suberkite į sriubą, kai užvirs, pavirkite dar 5 min., paskui nukelkite puodą nuo viryklės.

Bazilikus išimkite iš vandens, nusausinkite, nuskabykite kietus stiebus. Lapelius ir plonus stiebelius smulkiai supjaustykite.

Dalį daržovių iš sriubos išimkite, kartu su bazilikais sutrinkite trintuvu.

Daržovių piurė supilkite į puodą, užkaiskite ir supilkite grietinėlę. Pagal skonį įberkite į sriubą druskos, juodųjų pipirų. Sriubą išmaišykite, pakaitinkite, tik nebeužvirinkite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 sauja Bazilikai
500 g Žirneliai (svieži arba šaldyti)
1 vnt. Bulvės
1 vnt. Svogūnai
1 l Sultinys (daržovių arba vištienos)
0.5 stiklinė Grietinėlė
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :