Žalioji adžika

 (1)
Gurmaniškas pasirinkimas – šis pagardas puikiai tinka prie vyno ir sūrių.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš nurodyto kiekio produktų išeis 800 gramų žaliosios adžikos.

Daržoves gerai nuplaukite, iš paprikų išpjaukite sėklytes, česnako skilteles nulupkite, pomidorus perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę.

Mėsmale permalkite susmulkintas daržoves ir žalumynus arba sutrinkite viską trintuvu. Masė neturėtų būti itin vientisa, reikia ir šiek tiek gabaliukų. Masę pagardinkite minėtaisiais prieskoniais, pagal skonį įberkite druskos, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

Gautą žaliąją adžiką išpilstykite į sterilius indelius, sandariai uždarykite. Šį pagardą vėsioje vietoje galima laikyti ne ilgiau mėnesio. Žalioji adžika puikiai tinka kaip padažas prie mėsos ar žuvies.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Saldžiosios žaliosios paprikos
200 g Žali pomidorai
1 vnt. Čili pipirai
6 vnt. Česnakai
150 g Žalumynai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai (malti)
1 šaukštelis Chmeli-suneli prieskoniai
1 šaukštelis Ciberžolės
5 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
Sudėtingumas :