Ypatingas svogūnų pyragas – su vištiena ir cukinija

 (2)
Ypatingas svogūnų pyragas – su vištiena ir cukinija
Ypatingas svogūnų pyragas – su vištiena ir cukinija
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su druska.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir gerai išmaišykite (turi gautis tarsi dideli sviesto trupiniai).

Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite tešlą. Išminkytą tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą kol paruošite įdarą.

Tešla išklokite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

Ruoškite įdarą.

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite svieste su druska ir pipirais kol gražiai apskrus.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, griežinėlius perpjaukite į kelias dalis ir dėkite kepti į sviestą. Išspauskite česnaką ir išmaišykite. Kepkite ant mažos ugnies kol svogūnai gražiai paruduos.

Įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Po poros minučių nukelkite nuo ugnies.

Į svogūnus suberkite vištieną ir plonai pjaustytą cukiniją. Išmaišykite.

Grietinėlę išplakite su kiaušiniais, druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

Plakinį supilkite į pravėsusius svogūnus ir gerai išmaišykite.

Įdarą supilkite ant tešlos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minutes.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
150 g Miltai
50 g Kietasis sūris
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
100 g Sviestas
Įdarui
200 g Vištienos filė
200 g Cukinijos
5 vnt. Svogūnai
2 vnt. Kiaušiniai
150 ml Grietinėlė
2 šaukštas Miltai
100 ml Pienas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
0,5 šaukštas Muskato riešutai
2 skiltelė Česnakai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :