Ypatingas prancūziškas daržovių apkepas – RATATOUILLE

 (4)
Ypatingas prancūziškas daržovių apkepas
Ypatingas prancūziškas daržovių apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Cukiniją, baklažaną, nuskustas bulves, pomidorus ir nuluptą saliero šaknį supjaustykite kaip įmanoma plonesniais griežinėliais-riekelėmis.

Paprikai išimkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais.

Baklažanus gausiai pabarstykite druska ir palikite kelias minutes pastovėti. Išsiskyrusį skystį nupilkite, baklažanus nuplaukite ir nusausinkite. Nusausintus griežinėlius įtrinkite išspaustu česnaku.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste, kol gražiai paruduos.

Dubenyje sumaišykite aliejų, svogūnus su rozmarinais. Įberkite druskos ir išmaišykite.

Į aliejaus mišinį suberkite salierus, bulves ir cukinijas. išmaišykite, kad daržovės gerai pasidengtų mišiniu.

Kepimo inde vertikaliai sluoksniuokite daržoves: bulvės griežinėlis, baklažano, pomidoro, cukinijos, saliero, bulvės, baklažano ir t.t.

Ant viršaus suberkite paprikos gabaliukus, pabarstykite druska, pipirais.

Indą uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Foliją nuimkite, apiberkite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 20-25 minutes.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Cukinijos
1 vnt. Baklažanai
3 vnt. Bulvės
0,3 vnt. Salierų šakniavaisiai
5 vnt. Pomidorai
0,5 vnt. Saldžiosios geltonosios paprikos
1 šaukštas Rozmarinai
1 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Aliejus
50 g Kietasis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji pipirai
2 skiltelė Česnakai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :