Vynuogių želė

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

4 porcijos
Produktai: 1 kg vynuogių, 300 g obuolių, 800 g cukraus pudros, 1 citrina, 150 g tamsių vynuogių sulčių.
Papuošimui: 100 g šviesių ir 100 g tamsių vynuogių.
Kaip gaminti:

1. Obuolius nuplaukite, kiekvieną perpjaukite į keturias dalis (žievelės nelupkite, sėkleles palikite).
2. Iš citrinos išspauskite sultis. Citrinos žievelę supjaustykite gabalėliais, užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite, kai užvirs, nukaiskite ir nukoškite.
3. Vynuoges nuplaukite, 200 g atidėkite, likusias sudėkite į puodą kartu su obuoliais, citrinos žievele ir cukraus pudra. Užpilkite citrinos ir vynuogių sultimis, virkite 25 – 30 min. Masę pertrinkite per sietelį (kad atsiskirtų sėklelės) ir 30 min. pastatykite į vėsią vietą. Atidėtas papuošimui vynuoges sumaišykite su želė, prieš tai išėmę iš jų kaulelius ir nulupę žievelę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Vynuogės
300 g Obuoliai
800 g Cukraus pudra
1 vnt. Citrinos
150 g Vynuogių sultys (tamsios)
Papuošimui:
100 g Vynuogės žalios
100 g Vynuogės raudonos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :