Vokiška dešros sriuba

Pagrindinis nacionalinis vokiškos virtuvės bruožas – aistra dešros gaminiams: dešrelėms, sardelėms ir dešroms. Vien virtos dešros suskaičiuojama apie trys šimtai rūšių, o dešrelių įvairovė išties stulbinanti – apie pusantro tūkstančio rūšių!
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Vokietijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dešras ir dešreles galite rasti daugelio karštųjų patiekalų ingredientų sąraše. Vokiečiai ypač mėgsta tirštą žirnių sriubą su dešra, nes ji pirmiausia asocijuojasi su manais ir tėvais – būtent šį patiekalą jie kažkada vaikystėje valgė gimdytojų namuose. Dėl tokios naminės sriubos net labiausiai užimtas verslininkas ir itin nepriklausomas vaikas ras bendrą kalbą prie padengto stalo.

Žirnius iš anksto užmerkite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais dešrą, morkas ir svogūnus. Visus šiuos produktus iš eilės apkepkite keptuvėje. Iš mėsos išvirkite sultinį ir į jį suberkite pusę žirnių. Kai jie išvirs, suberkite likusius. Po pusvalandžio suberkite kubeliais supjaustytas bulves, dar po 20 minučių – apkepintą dešrą su morkomis ir svogūnais. Pasūdykite ir įberkite norimų prieskonių.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Kiauliena
150 g Rūkyta dešra
250 g Žirniai
5 vnt. Bulvės
2 vnt. Svogūnai
2 vnt. Morkos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji pipirai
2 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Žalumynai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :