Vištienos, pievagrybių ir bulvių salotos

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pasigaminkite užpilą salotoms. Indelyje sumaišykite actą ir garstyčias, tada supilkite aliejų ir gerai iš maišykite iki vientisos masės.

Šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje. Vištieną smulkiai supjaustykite ir iškepkite aliejuje.

Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje be jokių riebalų. Griežinėlių krašteliai turėtų apskrusti, tačiau pati mėsa neperkepti. Pievagrybius nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite.

Apkepkite pievagrybius aliejuje, kol paruduos. Virtas bulves su lupenomis nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, taip pat apkepkite. Į keptuvę sudėkite ir pupeles.

Į gilų dubenį sudėkite suplėšytus salotų lapus, apšlakstykite pasigamintu užpilu. Ant lapų sudėkite vištienos gabalėlius, pievagrybius, bulves ir pupeles, ant viršaus sudėkite sūrio su mėlynuoju pelėsiu gabaliukus ir kedrines pinijas, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Salotoms:
100 g Vištienos filė
100 g Šparaginės pupelės
70 g Pievagrybiai
40 g Bulvės
40 g Kiaulienos šoninė
20 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
sauja Lapinės salotos
pagal skonį Pinijų sėklos
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Užpilui:
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Garstyčios
1 šaukštelis Raudonojo vyno actas
Porcijos: 2
Sudėtingumas :