Vištienos paštetas su figomis

Šventiškas delikatesas.
Paštetas
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kepenėles ir širdeles nuplaukite, išpjaustykite plėveles, riebalus. Širdeles perpjaukite per pusę, sumaišykite su kepenėlėmis, portveinu (150 ml), čiobreliais ir peletrūnu. Įberkite cinamono, druskos, pipirų, išmaišykite, susukite į polietileninę plėvelę ir 30 – 40 minučių padėkite į šaldytuvą.

Likusį portveiną supilkite į puodą, sudėkite figas, įberkite rudojo cukraus ir 15 min. pavirinkite, uždengę dangtį. Išgriebkite kiaurasamčiu figas, plikite atvėsti. Portveiną toliau virkite, kol liks trečdalis skysčio. Supilkite alyvuogių aliejų, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.

Kepenėles ir širdeles 10 min. pakepkite gerai įkaitintame aliejuje. Iškepusios kepenėlės viduje būna rožinės, tačiau be kraujo.

Iškimkite kepenėles ir širdeles į didelį indą, kepenėles pasmulkinkite, sudėkite sviestą, išmaišykite ir 20 – 30 minučių padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Į gilų indą įklokite polietileninės plėvelės, dugną ir sieneles išklokite kiaulienos riekelėmis. Pusę indo užpildykite kepenėlių ir širdelių faršu, tada sudėkite figas, ant viršaus – likusį faršą, o paviršių irgi apdėkite kiaulienos riekelėmis.

Paslėkite paštetą ir palaikykite 3 – 4 valandas arba per naktį šaldytuve, kol sukietės. Paštetą patiekite su portveino padažu ir skrebučiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Vištienos kepenėlės
500 g Vištienos širdelės
250 g Sviestas
2 žiupsnelis Čiobreliai
5 vnt. Džiovintos figos
300 g Rūkyta kiauliena
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
10 g Saulėgrąžų aliejus
650 ml Raudonasis portveinas
2 žiupsnelis Peletrūnai
1 šaukštelis Cinamonas
4 šaukštas Rudasis cukrus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :