Vištienos kepenėlių paštetas su keptomis daržovėmis

Apkepėlė
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūną ir morkas nulupkite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Kepkite įkaitintame aliejuje apie 5 – 6 minutes, kol suminkštės.

Kepenėles nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite prie daržovių ir pakepkite dar 5 – 6 minutes.

Įpilkite į keptuvę konjako ir uždenkite dangčiu. Troškinkite uždengę dangčiu apie 3 – 4 minutes. Tegu iškepusios kepenėlės su daržovėmis atvėsta, tada įdėkite sviesto ir sutrinkite trintuvu.

Sudėkite paštetą į kepimo formeles, uždenkite tešlos skridinėliais ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 5 min.

Visas daržoves, išskyrus pomidorus, iškepkite orkaitėje. Paskui atvėsinkite, nulupkite, smulkiai supjaustykite.

Pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais, sumaišykite su keptomis daržovėmis, pasūdykite, įberkite pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite.

Patiekite paštetą su daržovėmis ir balta ar juoda duona.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Vištienos kepenėlės
200 g Svogūnai
200 g Morkos
40 g Sviestas
1 šaukštelis Konjakas
500 g Šaldyta mielinė tešla
2 šaukštas Aliejus
Daržovės:
1 kg Baklažanai
280 g Pomidorai
200 g Saldžiosios paprikos
120 g Svogūnai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Sudėtingumas :