Vištiena su šoninės juostelėmis

© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Vokietijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jautieną supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, sudėkite raugintus kopūstus, supilkite baltąjį vyną, 100 ml vištienos sultinio, įdėkite lauro lapą. Pasūdykite, įberkite pipirų ir uždengę dangčių 25 – 30 min. troškinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite. Kiekvieną gabalėlį padaužykite virtuviniu plaktuku, per vidurį uždėkite kiaulienos kumpio juostelę, susukite ir persmeikite dantų krapštuku.

Iš visų pusių apkepkite 2 šaukštuose sviesto. Supilkite likusį vištienos sultinį ir kepkite orkaitėje 35 minutes. Paskui išimkite filė į lėkštę, ištraukite dantų krapštukus, padažą nugarinkite.

Perrinkite spanguoles ir bruknes, palikite atitirpti.
Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir medų. Sudėkite uogas ir 3 minutes pakaitinkite. Supilkite padažą nuo vištienos filė ir dar 3 minutes pakaitinkite.

Vištienos filė supjaustykite ir patiekite su troškintais kopūstais bei uogomis. Galima papuošti žalumynais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Vištienos filė
100 g Jautiena
6 vnt. Rūkytos kiaulienos šoninės juostelės
200 ml Baltas sausas vynas
300 ml Vištienos sultinys
500 g Rauginti kopūstai
4 šaukštas Sviestas
100 g Spanguolės
100 g Bruknės
1 šaukštas Medus
1 vnt. Lauro lapai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :