Vištiena su mėtomis indiškai

Autorius: Austė Serapinaitė, Robertas Narmontas
Indų restorano „Sue‘s Indian Raja“ virėjai pademonstruos, kaip pasigaminti vištieną su mėtomis.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Recepto kilmė:
Indijos virtuvė
Įvertinimas:
3.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Vištienos filė susmulkiname norimo dydžio gabaliukais. Ant vištienos beriame žiupsnelį smulkintų šviežių mėtų, druską, ciberžolę, čili, garam masala prieskonius, 1 šaukštą miltų. Gerai išmaišome.

Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname žiupsnelį indiškojo kumino. Paskui dedame vištieną ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimame iš keptuvės.

Ruošiame padažą. Imbierą smulkiai sutarkuojame, česnaką išspaudžiame. Keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus, dedame imbiero-česnako tyrę, pakaitiname. Tada dedame svogūnų tyrę (tam svogūną reikia išvirti, sutrinti ir sumaišyti su vandeniu), kaitiname 5 minutes. Beriame prieskonius - ciberžolę, druską, čili, maltą kalendrą, 2 šaukštus pomidorų pastos ir stiklinę vandens. Gerai išmaišome, įdedame šakelę šviežių mėtų ir pakaitiname.

Dabar į paruoštą padažą dedame vištieną ir troškiname nuolat maišydami 20 minučių.

Puošiame mėtos lapeliais ir patiekiame su ryžiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Vištienos filė
sauja Mėtos
1 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Ciberžolė
1 šaukštelis Prieskoniai Garam Masala
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštas Miltai
1 žiupsnelis Kuminai
2 šaukštas Aliejus
Padažui:
2 šaukštas Aliejus
gabaliukas Imbiero šaknis
3 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštelis Ciberžolė
1 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
1 šaukštelis Kalendros grūdeliai malti
2 šaukštas Pomidorų pasta
1 stiklinė Vanduo
1 šakelė Mėtos
Porcijos: 4
Sudėtingumas :