Vištiena su keptu ožkos sūriu, rukolos pesto ir karamelizuotais riešutais

Autorius: Judrė Nemeikštienė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
30min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pesto padažui apkepame lazdynų riešutus. Svarbu neperkepti, kitaip taps kartūs. Į tą pačią keptuvę metame sūrio, rukolos ir įpilame alyvuogių aliejaus, viską pakepame iki bendros konsistencijos.

Marinuojame vištieną. Įtriname vištieną prieskoniais, apšlakstome apelsinų sultimis. Kai pasimarinuoja, lengvai apkepam, kad neperdžiūtų.

Apkepame duonelę ir ant jos dėliojama vištieną ir gardiname rukalos pesto padažu.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

5 riekelė Duona skrudinimui
300 g Vištienos filė
Marinatui:
1 vnt. Apelsinai
1 vnt. Citrinos
1 šaukštas Medus
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 sauja Petražolės
2 skiltelė Česnakai
Pesto padažui:
Ožkos sūris
1 pakelis Rukolos salotos
200 g Lazdyno riešutai
žiupsnelis Rudasis cukrus
50 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :