Viso grūdo kūčiukai sveikuoliams

Kūčiukai
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
2.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišykite medine mentele arba spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.

2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų.

3. Tešlą palikite pastovėti 1 val., uždengę skepeta.

4. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite ploną virvelę. Supjaustykite ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.

5. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepkite iki 230° C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.

6. Patiekite su aguonų pienu arba kisieliumi.

Skanaus!

MALSENA
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Malsenos VISO GRŪDO kvietiniai miltai
550 ml Vanduo
0,5 šaukštelis Sausos mielės
50 g Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
3 šaukštas Aguonos
0,5 šaukštelis Druska
70 g Aliejus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :