Viščiukas su kava

Neįprastą skonį patiekalui suteiks glajus su kava.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Viščiuką nuplaukite, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.

Morkas, bulves ir svogūną nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais.

Sudėkite daržoves į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite raudonėliu, druska, išmaišykite ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėkite vištos gabalėlius, pabarstykite druska. Kepkite orkaitėje 20 min.

Per tą laiką puode sumaišykite actą, cukrų, kavą, 1,4 stiklinės vandens, žiupsnelį raudonėlio, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Užkaiskite mišinį, kai užvirs pavirkite 8 – 10 min., kol sutirštės.

Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, aptepkite pasigamintu glajumi vištieną, vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui ištraukite, dar kartą aptekite vištieną glajumi ir pakepkite dar 10 min. Ar vištiena iškepė, patikrinkite įsmeigę peilį.

Išimkite daržoves ir vištieną į dubenį, apšlakstykite kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Apibarstykite petražolėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

450 g Bulvės
2 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
1/2 šaukštelis Raudonėliai
1.5 kg Viščiukas
3 šaukštas Rudasis cukrus
1 šaukštas Actas
2 šaukštelis Tirpi kava
pagal skonį Petražolės
pagal skonį Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :