Virtiniai su bulvių ir grybų įdaru

Kulinarinių eksperimentų mylėtojai įprastus kvietinius miltus gali keisti kukurūzų ar grikių miltais – taip patiekalui suteiksite naują originalų skonį.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.

Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą.

Įdarui grybus ir svogūną apkepkite svieste, kepkite maždaug 5-10 minučių. Per tą laiką sutrinkite virtas bulves. Į trintas bulves sudėkite keptus svogūnus ir grybus, supilkite grietinėlę, žalumynus, druską ir pipirus, viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pikantiškas bulvių ir grybų įdaras paruoštas.

Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg tešlos reikės:
3 stiklinė Miltai
100 ml Vanduo
2 vnt. Kiaušiniai
3 g Druska
10 g Cukrus
Įdarui:
250 g Virtos bulvės
200 g Grybai
50 g Svogūnai
10 kg Krapai
5 g Petražolės
25 g Sviestas
25 g Grietinėlė
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :