VIENS DU pietūs: Makaronai su lašiša

 (2)
Autorius: Inga Alenskaitė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
20min
Įvertinimas:
4.6000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš pradžių pasirūpinam makaronais. Užkaičiam 4 litrus dosniai pasūdyto vandens.

Mažais kubeliais susmulkinam česnaką. Lašišą supjaustom, kaip išeina ir kaip norisi. Mano gabalėliai nepasižymėjo ilgesnėmis nei centimetras kraštinėmis.

Keptuvėje įkaitinam aliejų. Dedam česnaką ir kepam 15-20 sekundžių, kol pradeda labai labai kvepėti. Kepamas ilgiau česnakas rizikuoja apkarsti. Į keptuvę keliauja lašiša. 5-7 minutėms maišant. Maždaug šituo metu jau turėtų būt užviręs vanduo. Žvilgtelim į makaronų pakelį ir įsidėmim, kiek virti reiks, jei nelabai mokam nustatyt, kada makaronai jau al dente. Supilam juos puodan, žinoma.

Kai lašiša jau ima po truputėlį skrusti, supilam grietinėlę ir pagardinam pipirais. Kaitinam 2-3 minutes, kol kiek sutirštėja. Išvirusius makaronus pilam į sietelį ir perliejam vėsiu vandeniu – šitaip rizika, kad jie sulips, tampa minimali. Vos vanduo baigia varvėt, makaronai keliauja į keptuvę, ir maišydami kaitinam maždaug minutę. Kad padažas susigertų ir temperatūros suvienodėtų.

Antratiek laiko paliekam juos bręsti ir galutinai santykius su grietinėle išsiaiškint. Patiekiam pabarstę sūriu. Ir krapais, jei mėgstat, girdėjau kalbant, kad tinka. Aš, akivaizdu, meile jiems nespinduliuoju. Skanaus.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Makaronai
šlakelis Aliejus
3-4 skiltelė Česnakai
250 g Lašišos filė rūkyta
250 ml Grietinėlė riebi
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Fermentinis sūris
Porcijos: 4
Sudėtingumas :