Vengriški lietiniai

 (1)


Burnoje tirpstantys blyneliai su migdolų įdaru ir šokoladiniu padažu.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Vengrijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaušinius sumaišykite su miltais iki vientisos masės. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų, druską. Gautą tešlą per naktį palaikykite šaldytuve.

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir dar kartą gerai išmaišykite. Į keptuvę pilkite ¼ stiklinės tešlos - tiek reikia vienam lietiniui. Po minutės apverskite ir apkepkite kitą pusę. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant kepimo popieriaus. Taip iškepkite visus blynus. Kad nesuliptų, kiekvieną jų atskirkite kepimo popieriaus lapu.

Įdarui: į keptuvę sudėkite migdolus, cukrų, pieną, vanilės ekstraktą ir romą ir kaitinkite, kol ištirps cukrus. Palaukite, kol truputį atauš.

Šokoladiniam padažui: į keptuvę supilkite vandenį, cukrų, sudėkite šokoladą. Nuolat maišydami pakaitinkite ant mažos ugnies, kol išsilydys šokoladas. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite margariną ir maišykite, kol ištirps.

Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštelį įdaro ir susukite į vamzdelius (gausis 10-15 vienetų). Dėkite į lėkštę ir apliekite šokoladiniu padažu.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Blynams:
2 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
1 stiklinė Pienas
1 stiklinė Mineralinis vanduo (gazuotas)
100 ml Aliejus
žiupsnelis Druska
Migdolų įdarui:
1 stiklinė Migdolai (smulkinti)
1/2 stiklinė Cukrus
50 ml Pienas
šlakelis Vanilės ekstraktas
1,5 šaukštelis Romas
Šokoladiniam padažui:
50 ml Vanduo
1/2 stiklinė Cukrus
100 g Juodasis šokoladas
2 šaukštas Sviestas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :