Vengriškas jautienos guliašas

 (1)
Vengrai mėgsta tiesiog ugninius patiekalus, todėl jei bijote, kad jūsų gerklė užsiliepsnos, sumažinkite aštriosios paprikos kiekį šiame recepte bent per pusę.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Vengrijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti riekelėmis. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti abiejų rūšių pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį bei vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską ir prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min.

Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti.

Papriką nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais.

Patroškinus mėsą maždaug 45 min. į keptuvę suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos suberti į 4 dalis supjaustytas bulves.

Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą pagardinti aštriąja paprika bei malta raudonąja paprika ir petražolėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Jautiena
250 g Svogūnai
2 šaukštas Aliejus
1 šaukštas Raudonieji pipirai malti
1 šaukštelis Aitriosios paprikos milteliai
400 ml Mėsos sultinys
200 ml Raudonas sausas vynas
2 vnt. Lauro lapai
pagal skonį Druska
pagal skonį Baltieji pipirai
700 g Bulvės
1 kg Saldžiosios paprikos
2 sauja Petražolės
Porcijos: 4
Sudėtingumas :