Vengriškas guliašas

 (2)
© Vida Press
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
4.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais. Nulupkite bulves, jas supjaustykite taip pat, kaip ir mėsą.

Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite puodą storomis sienelėmis ant stiprios ugnies ir į jį sudėkite supjaustytą šoninę. Kepkite, kol išbėgs visi taukai.

Kiaurasamčiu išimkite gautus spirgučius. Į puodą įdėkite svogūną, jį maišydami pakepinkite taukuose ant vidutinės ugnies, kol jis taps auksinės spalvos.

Kai svogūnas iškeps, suberkite saldžiųjų paprikų miltelius, maišydami, kad masė neprisviltų, kepinkite dar 1 min. Sudėkite mėsą, padidinkite ugnį. Kepkite, kol mėsa apskrus.

Susmulkinkite česnakus. Šiek tiek sutrinkite kmynus grūstuvėje, tačiau jie neturi pavirsti milteliais. Įdėkite kmynus ir česnakus į mėsą, kepinkite 2 min., tada supilkite vyną. Masę užvirinkite, pavirkite 5min. įpilkite 2 stiklines karšto sultinio, kad šiek tiek uždengtumėte mėsą. Mėsą troškinkite 1,5 val. ant silpnos ugnies.

Nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais morką. Iš paprikos išimkite sėklas ir stambiai supjaustykite. Čili pipirą perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Į mėsą įdėkite bulves, morką, papriką ir čili pipirą, padidinkite ugnį iki vidutinės.

Viską išmaišykite ir pavirkite 5 min. Tada supilkite karštą sultinį, uždenkite puodą dangčiu ir guliašą virkite 20 min. Pasūdykite ir užberkite šiek tiek aštriųjų raudonųjų pipirų.

Šiek tiek suplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos, suberkite miltus ir suformuokite tirštą tešlą. Iš tešlos formuokite mažos vyšnios dydžio rutuliukus, juos dėkite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentelės.

Dėkite kukulius į verdantį pasūdytą vandenį, virkite 2–3 min., tada juos dėkite į guliašo lėkštę. Kukulius galima virti kartu su sriuba tik tada, jei ketinate suvalgyti jį iš karto.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Guliašui:
2 l Jautienos sultinys
600 g Jautienos sprandinė
150 g Rūkyta virta šoninė
600 g Bulvės
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Paprikos
1 vnt. Čili pipirai
1 vnt. Morkos
3 skiltelė Česnakai
1 šaukštelis Kmynai
1 šaukštelis Saldžiųjų paprikų milteliai
250 ml Raudonas sausas vynas
pagal skonį Druska
pagal skonį Malti raudonieji pipirai
Kukuliams:
100 g Miltai
1 vnt. Kiaušiniai
1 žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :