Velniažuvė su artišokų piurė ir voveraitėmis

© J.Mižutavičiūtės nuotr.
Pagaminamas per:
180min
Recepto kilmė:
Norvegijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Velniažuvę apdėliokite plonomis lašinukų riekelėmis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 45 laipsnių orkaitėje maždaug 3 valandas.

Artišokus nuvalykite ir patroškinkite pieno - grietinėlės mišinyje, kol suminkštės. Tada suplakite plaktuvu iki piurė, pagardinkite citrinos sultimis ir druska.

Voveraites iškepkite svieste, pagardinkite druska.

Špinatus ir dilgėles trumpai apvirkite, perliekite šaltu vandeniu ir suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir citrinos sultimis.

Dinner in the sky
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Velniažuvės filė
40 g Lašinukai
pagal skonį Druska
Artišokų piurė:
200 g Artišokai
1/2 vnt. Citrinos
pagal skonį Druska
40 ml Pienas
30 ml Grietinėlė 38% proc.
Voveraitėms:
200 g Voveraitės
gabaliukas Sviestas
Garnyrui:
100 g Špinatai
30 g Dilgėlės
1 skiltelė Česnakai
10 g Parmezano sūris
50 ml Alyvuogių aliejus
1/2 vnt. Citrinos
Druska
Juodieji malti pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :