Varškinės tešlos bandelės su grybų ir daržovių įdaru

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
1.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite ir aliejuje pakepinkite svogūnus. Grybus, jei reikia, apvirkite, tada sudėkite į pakepintus svogūnus ir patroškinkite. Jeigu tai baravykai ar pievagrybiai, galite kepti iš karto.

Morką nuskuskite ir sutarkuokite, sudėkite į grybus ir patroškinkite. Pabaigoje suberkite žirnelius ir dar pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies, kai truputį pravės, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.

Tešlai varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su prasijotais miltais. Įmuškite kiaušinį, sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite druską ir užminkykite vienalytę tešlą.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlos lakštą maždaug 5 mm storio ir supjaustykite ją kvadratais maždaug 9X9 cm. Ant kiekvieno gabaliuko tešlos dėkite po šaukštą įdaro ir gražiai suimkite kampus viduryje, kad gautųsi tarsi skarelė.

Bandeles galite sulankstyti ir kita forma - trikampiu, keturkampiu - taip, kaip jums patinka.

Bandeles patepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite į įkaitintą iki 200 C laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.

Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
1 vnt. Kiaušiniai
250 g Sviestas
250 g Varškė
250 g Miltai
žiupsnelis Druska
Įdarui:
200 kg Kietasis sūris
1 vnt. Kiaušiniai
700 g Grybai
1 vnt. Morkos
2 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Žalieji žirneliai šaldyti
Aliejus kepimui
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :