Varškės kukuliai su baravykų padažu

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska bei pipirais ir suminkykite iki vientisos masės. Įdėkite pusvalandžiui ar ilgiau, jei išeina, į šaldytuvą, kad pabręstų. Paskui iš tešlos formuokite nedidelius kukulius ir virkite pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes nuo to, kai iškils į paviršių.

Kol kukuliai virs, paruoškite padažą.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame smulkiai supjaustytą svogūną. Tada suberkite plonytėmis riekelėmis supjaustytus baravykus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Tada supilkite baltą vyną ir dar pakaitinkite kelias minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir daržovių sultinį. Užvirkite, pagardinkite druska bei pipirais ir įmeskite rozmarino šakelę.

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Kukuliams:
300 g Varškė
120 g Miltai
4 vnt. Kiaušinių tryniai
100 g Kietasis sūris
Padažui:
100 g Baravykai švieži
60 g Sviestas
100 ml Daržovių sultinys
100 ml Grietinėlė
50 g Baltas sausas vynas
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
1 šakelė Rozmarinai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :