Varškės apkepas su obuoliais

Rudeniškas varškės apkepas.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirti vieno kiaušinio trynį. Kitus kiaušinius išplakti su cukrumi. Sumaišyti varškę su manų kruopomis, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi. Įpilti kiaušinius su cukrumi, išmaišyti. Nulupti obuolius, išimti sėklas, supjaustyti plonomis skiltelėmis.

Pusę varškės masės sudėti į sviestu suteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Tuomet sudėti obuolius, tada – likusią varškę. Išplakti likusį trynį, sutepti juo varškės masės paviršių. Šaukšteliu išpiešti „bangą“.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir kepti keturiasdešimt minučių. Kad apkepas neapdegtų iš viršaus, pridenkite kepimo popieriumi. Likus septynioms minutėms iki kepimo pabaigos, popierių nuimkite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Kiaušiniai
750 g Varškė
3 šaukštelis Manų kruopos
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 vnt. Obuoliai
3 šaukštas Cukrus
šaukštelis Tarkuota citrinos žievelė
1 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Malti džiūvėsėliai