Varškės apkepas su obuoliais

Varškės apkepas
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Obuolius nuplaukite, nušluostykite, nulupkite, išimkite sėkleles. Minkštimą supjaustykite skiltelėmis arba kubeliais, sudėkite į stačiakampę kepimo formą, išteptą sviestu.

Atskirkite trynius nuo baltymų, baltymus įdėkite į šaldytuvą. Trynius išplakite, sumaišykite su varške, lydytu sviestu, tarkuota citrinos žievele ir cinamonu.

Vanilinio pudingo masę sumaišykite su kepimo milteliais ir manų kruopomis, supilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Džiovintus abrikosus perliekite verdančiu vandeniu, palaikykite sietelyje, kol nubėgs vanduo. Paskui supjaustykite kubeliais.

Baltymus gerai išplakite, sumaišykite su varškės mase ir abrikosais. Tešlą uždėkite ant obuolių ir kepkite orkaitėje 30 – 35 minutes.

Apkepą galite apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su pjaustytais šviežiais vaisiais.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Obuoliai
3 vnt. Kiaušiniai
500 g Varškė
50 g Sviestas
1 vnt. Citrinos žievelė
žiupsnelis Cinamonas
2 pakelis Vanilinis pudingas
1/2 pakelis Kepimo milteliai
1 šaukštas Manų kruopos
70 g Džiovinti abrikosai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :