VAIKŲ GIMTADIENIUI: nekeptas sausainių pyragas

Įvairiomis progomis arba tiesiog kaip malonią staigmeną galima pasigaminti sausainių pyragą, kuris visada patiks ir dideliems, ir mažiems.
Sausainių pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pirmam sluoksniui 1 pakelį sausainių išmirkyti drungnose obuolių sultyse ir iškloti formą.

Grietinę išplakti su cukraus pudra.

Ant viršaus užtepti 150 g grietinės. Toliau ant viršaus sudėti kitą sluoksnį obuolių sultyse išmirkytų sausainių.

Užtepti obuolių tyre, sumaišyta su grietine (100 g). Ant viršaus sudėti trečią sluoksnį obuolių sultyse išmirkytų sausainių ir užpilti likusia grietine.

Glaistui sumaišyti puode cukraus pudrą, kakavos miltelius, vandenį ir sviestą. Pakaitinti, nuolat maišant, iki virimo. Nukaisti ir suberti vanilinį cukrų. Maišinį kiek ataušinti ir užpilti ant pyrago.

Įdėti pyragą į šaldytuvą bent 2 valandoms arba nakčiai.

Papuošti marmeladiniais saldainiais.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 pakelis Sausainiai („Gaidelis“)
400 g Grietinė
0,5 stiklinė Obuolių sultys
3 šaukštas Cukraus pudra
0,5 stiklinė Obuolienė
Glaistui
1 stiklinė Cukraus pudra
3 šaukštas Kakavos milteliai
3 Vanduo
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
Papuošimui
pagal skonį Marmeladiniai saldainiai
Porcijos: 10
Sudėtingumas :