Užkeptas viščiukas

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
4.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių. Viščiuką nuplaukite, supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais.

Morkas, bulves ir svogūną nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais.

Sudėkite daržoves į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite raudonėliu, druska, išmaišykite ir paskirstykite lygiu sluoksniu. Ant viršaus sudėkite vištos gabalėlius, pabarstykite druska. Kepkite orkaitėje 20 min.

Per tą laiką puode sumaišykite actą, cukrų, kavą, 1,4 stiklinės vandens, žiupsnelį raudonėlio, po žiupsnelį druskos ir pipirų. Užkaiskite mišinį, kai užvirs pavirkite 8 – 10 min., kol sutirštės.

Ištraukite kepimo indą iš orkaitės, aptepkite pasigamintu glajumi vištieną, vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Paskui ištraukite, dar kartą aptekite vištieną glajumi ir pakepkite dar 10 min. Ar mėsa iškepė, patikrinkite įsmeigę peilį.

Išimkite daržoves ir vištieną į dubenį, apšlakstykite kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Apibarstykite petražolėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1,5 kg Viščiukas
450 g Bulvės
2 vnt. Morkos
1 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Raudonėliai
3 šaukštas Rudasis cukrus
1 šaukštas Actas
2 šaukštelis Tirpi kava
pagal skonį Druska
žiupsnelis Petražolės
Porcijos: 6
Sudėtingumas :