Uzbekiškas PLOVAS, kokio dar neragavote

 (36)
Uzbekiškas plovas
Uzbekiškas plovas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Recepto kilmė:
Uzbekijos virtuvė
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite aliejuje, kol apskrus.

Suberkite kartu su likusiu aliejumi keptuvėje į ketaus metalo puodą ir apibarstykite druska ir pipirais.

Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

Suberkite ant keptos kiaulienos ir apibarstykite druska ir pipirais.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol gražiai apskrus.

Suberkite ant morkų ir uždėkite per pusę perpjautas česnakų galvas (nuimkite tik sausas luobeles ir nuplaukite).

Supilkite kelis kartus šaltame vandenyje perplautus ryžius.

Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų ryžius per 2 pirštus.

Pabarstykite druska, pipirais. Užbarstykite razinomis ir smulkiai pjaustytais džiovintais abrikosais.

Puodą uždenkite ir pašaukite valandai į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Plovą sumaišykite ir patiekite su raugintais agurkais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Kiaulienos sprandinė
400 g Morkos
300 g Svogūnai
400 g Ryžiai
2 sauja Razinos
2 sauja Džiovinti abrikosai
2 vnt. Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :