Upėtakis su daržovėmis ir žolelių padažu

Autorius: Liucina Rimgailė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Morką ir cukiniją nuplauti, supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Morkais trumpai apvirti. Daržoves sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti pipirais, druska ir dūmo skonio milteliais.

Žuvį padėti ant didesnio folijos gabaliuko, padėti rozmarino šakeles ir plonus sviesto gabaliukus. Foliją sandariai užsukti ir dėti ant griliaus. Kepti iš kiekvienos pusės max. po 4 min. Jei gabaliukas labai plonas, dar mažiau.

Padažui labai labai smulkiai sukapoti žoleles ir česnaką. Sumaišyti aliejų, išspaustas citrinų sultis ir medų, pagardinti druska ir pipirais. Žoleles ir padažą sumaišyti prieš patiekiant.

Ant lėkštės sudėti daržoves, žuvį ir aplieti padažu.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

400 g Upėtakio filė
75 g Sviestas
2-3 šakelė Rozmarinai
2 vnt. Citrinos
100 ml Alyvuogių aliejus
1 šaukštelis Dirbtinis medus
100 g Česnakų laiškai
100 g Petražolės
2 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 vnt. Morkos
1 vnt. Cukinijos
Porcijos: 2
Sudėtingumas :