Ukrainietiški virtiniai su slyvomis

 (2)
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Ukrainos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Maišytuvu suplakite kiaušinį su 50 ml rūgpienio, 4 šaukštais cukraus ir druska.

Miltus sumaišykite su soda.

Plaktą kiaušinį sumaišykite su likusiu rūgpieniu, nedideliais kiekiais berkite miltus ir maišykite, kol gausite tirštą tešlą.

Pabarstykite miltais stalą, sukrėskite ant jo tešlą ir suformuokite iš jos storą dešrą.

Šviežias slyvas supjaustykite perpus, išimkite kauliukus. Apibarstykite vaisius cukrumi ir palikite 5 – 10 min.

Nuo tešlos atžnybkite nedidelius gabaliukus, iškočiokite iš jų apvalius blynelius. Dėkite į jų vidų po pusę slyvos ir užlipdykite kraštus.

Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį, vos pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Patiekite su grietine.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Miltai
500 g Slyvos
500 ml Rūgpienis
5 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Soda
1 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
Porcijos: 6
Sudėtingumas :