Turkiška kava su prieskoniais

Turkiška kava dažniausiai pateikiama saldinta arba ne, bet be pieno. Taip pat labai dažnai į kavą dedama kardamono, vanilės, pilama migdolų sirupo. Jums pateikiame turkiškos kavos su prieskoniais receptą.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Turkijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Gaminimas:

Į mažą puodą supikite vandenį, kardamoną ir vanilę. Šiek tiek pavirkite. Kai užvirs vanduo su prieskoniais, ugnį išjunkite ir suberkite kavą bei cukrų. Leiskite kelioms minutės kavai sugerti skonius.

Po kelių minučių vėl užkaiskite visą kavos mišinį ir virkite iki tol, kol pradės garuoti. Kartokite tai 4 - 5 kartus, kol visame mišinyje nebeliks putų. O jei putų vis dar bus - nugriebkite jas į atskirą puodelį.

Visą kavos mišinį palikite kelioms minutėms, kol nusės kava. Tokią kavą reikia gerti karštą.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

150 ml vanduo
2 šaukštelis Kava
1 šaukštelis Cukrus
1 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
1 žiupsnelis Kardamonas
Porcijos: 1
Sudėtingumas :