Trupininis uogų pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
4.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išimkite iš vyšnių kauliukus (arba atšildykite šaldytas vyšnias), užberkite cukrumi ir palikite 40 min. pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

Sviestą trupiniams ištrinkite su miltais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Tešlai sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą, 20 min. įdėkite į šaldytuvą.

Vyšnias su sultimis užkaiskite, užvirinkite. Iš gauto skysčio nupilkite 250 ml, iš jų 4 šaukštus sumaišykite su krakmolu. Likusį skystį užvirinkite, nukaiskite, maišydami supilkite krakmolą. Vėl užkaiskite ir užvirinkite. Suberkite vyšnias ir palikite atvėsti.

Du trečdalius tešlos sudėkite į kepimo formą su nuimamais kraštais, subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Paskui išimkite kepimo formą iš orkaitės.

Iš likusios tešlos suformuokite 2 cm aukščio kraštelius, sudėkite ant pagrindo vyšnių įdarą, ant viršaus užbarstykite trupinius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 min.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
150 g Miltai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Sviestas
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
žiupsnelis Druska
Trupiniams:
100 g Sviestas
150 g Miltai
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
Įdarui:
1 kg Vyšnios
100 g Cukrus
20 g Krakmolas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :