Trupininis pyragas su grybais

 (1)
Trupininis pyragas su grybais
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ruošiame tešlą

Sutarkuoti margariną, suberti miltus, druską ir išmaišyti elektriniu plaktuvu, kol masė taps panaši į trupinius. Sudėti grietinę, įplakti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą susukti į plėvelę ir palikti šaldytuve 1 valandai. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą iškočioti ir įdėti į formą, suformuojant 3–4 cm aukščio kraštus. Subadyti šakute ir kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Kol tešla kepa, pasiruošiame įdarą

Šviežius grybus apvirti, aliejuje apkepti kubeliais supjaustytą svogūną, suberti grybus ir troškinti uždengtoje keptuvėje apie 10 min. Pagardinti druska, pipirais ir sukrėsti į formą ant apkeptos tešlos. Užberti tarkuotą sūrį.

Gaminame užpilą

Išmaišyti kiaušinį su grietine, suberti smulkiai sutarkuotą sūrį, kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant grybų. Pyragą kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Skanaus!

MALSENA
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
200 g Margarinas
1 vnt. Kiaušiniai
100 g Grietinė
300 g VISO GRŪDO kvietiniai miltai MALSENA
Įdarui
100 g Fermentinis sūris
400 g Grybai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Kiaušiniai
200 g Grietinė
1 šaukštas VISO GRŪDO kvietiniai miltai MALSENA
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :