Traškūs žuvies gabalėliai tempura tešloje

Traškūs žuvies gabalėliai tempura tešloje
© Santa Maria nuotr.
Pagaminamas per:
25min
Recepto kilmė:
Tailando virtuvė
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supilkite aliejų į puodą ir pakaitinkite iki 180 °C. Išplakite kiaušinį. Į išplaktą kiaušinį įpilkite ledinio vandens. Supilkite mišinį į dubenį. Suberkite persijotus miltus. Būkite atsargūs – nemaišykite per daug. Nieko tokio, jei tešloje yra daug gumulėlių.

PATARIMAS: tešlai geriau naudoti šaltą / ledinį vandenį. Tai svarbu norint, kad tešla nesugertų per daug aliejaus. Nerekomenduojama ruošti tešlą iš anksto, geriau ją ruošti prieš pat kepimą. Stenkitės nemaišyti tešlos per daug ir nepadengti žuvies gabalėlių per storu tešlos sluoksniu.

Laikydami žuvies gabalėlius žnyplėmis ar valgymo lazdelėmis, padažykite juos į miltus, pamerkite į paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintame aliejuje maždaug 1 minutę, kartkartėmis apversdami, kol gražiai paruduos. Iškeptus gabalėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausėtų. Patiekite su ryžiais, garuose troškintais brokoliais ir sojų bei imbiero mirkomuoju padažu.

Padažui sumaišykite išplaktą kiaušinio trynį su imbieru, actu, saldžiu aitriųjų paprikų padažu ir garstyčiomis. Pilkite aliejų labai atsargiai – galite pradėti varvindami mažais lašeliais. Pagardinkite sojų padažu, jei norite, įberkite druskos.

Santa Maria
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Menkės filė
800 ml Aliejus kepimui
Tempura tešlai:
1 vnt. Kiaušinio trynys
100 ml Vanduo
100 g Tempura miltai
Pabarstymui:
žiupsnelis Tempura miltai
Padažui:
1 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštas Imbieras tarkuotas
2 šaukštelis Baltojo vyno actas
1/2 šaukštelis Dižono garstyčios
200 ml Aliejus
3 šaukštas SANTA MARIA sojų padažas
1 šaukštas SANTA MARIA saldaus aitriųjų paprikų padažas
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :