Traškūs žagarėliai

 (5)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
4.0714 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite miltus su cukraus pudra. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, sukrėskite grietinę, įpilkite šaukštą degtinės ir įmuškite kiaušinius. Užminkykite tešlą ir tampykite ją bei lankstykite, kad gautų kuo daugiau oro. Kai tešloje atsiras pūslelių, padėkite ją į šaldytuvą valandai.

Atšalusią tešlą plonai iškočiokite ir su ratuku supjaustykite juostelėmis. Viduryje kiekvieną juostelę įpjaukite, kad galėtumėte padaryti kaspinėlį.

Aliejų arba taukai užvirkite. Kad žagarėliai virdami neprisigertų riebalų, į juos reikia įpilti šaukštą degtinės, tik prieš tai būtinai nukelti nuo ugnies, nes riebalai pradės šnypšti. Pasibaigus riebalų ir degtinės reakcijai, puodą vėl statykite ant ugnies ir užvirkite.

Tada dėkite virti žagarėlius, vis paversdami ant kitos pusės. Kai kepiniai gražiai paraus, išgriebkite juos ant sietelio, kad nutekėtų riebalų perteklius, paskui apibarstykite cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pirmasis receptas:
Tešlai:
300 g Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
25 g Sviestas
3 šaukštas Grietinė
40 g Cukraus pudra
1 šaukštas Degtinė
Virimui:
Aliejus
1 šaukštas Degtinė
Apibarstymui:
pagal skonį Cukraus pudra
Antrasis receptas:
Tešlai:
350 g Miltai
1 stiklinė Grietinė
3 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštas Degtinė
30 g Cukraus pudra
Virimui:
Aliejus
1 šaukštas Degtinė
Apibarstymui:
pagal skonį Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :