Traškūs rauginti marinuoti kopūstai

© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Kopūstus sutarkuokite specialia trintuve. Morkas ir burokėlius sutarkuokite burokine trintuve.

3 litrų stiklainius švariai išplaukite ir sterilizuokite. Dėkite sluoksniais daržoves: kopūstus, burokėlius, morkas, į kiekvieną stiklainį dėkite po česnako skiltelę.

Išvirkite marinatą. Į vandenį primiausiai dėkite prieskonius, o kai vanduo užkais, suberkite cukrų ir druską, supilkite aliejų. Kai vanduo užvirs, pakaitinkite dar 5 minutes ir supilkite actą. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek pravėsti. Kai marinatas atauš iki maždaug 80 laipsnių, užpilkite ant paruoštų kopūstų. Marinato turi būti bent 5 cm virš kopūtų.

Kamabario temperatūroje kopūstus palikite porai dienų, kad įrūgtų, paskui laikykite rūsyje arba šaldytuve.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 kg Kopūstai
1 kg Morkos
200 g Burokėliai
10 skiltelė Česnakai
Marinatui:
1 l Vanduo
2 šaukštas Druska
1 stiklinė Cukrus
1 stiklinė Actas 9 proc.
1/2 stiklinė Saulėgrąžų aliejus
pagal skonį Juodieji pipirai
pagal skonį Kvepiantys pipirai