Traškūs pyragėliai su bulvėmis ir česnakų padažu

 (1)
Traškūs pyragėliai su bulvėmis ir česnakų padažu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
120min
Įvertinimas:
3.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tešla. Cukrų ir mieles supilkite į šiltą vandenį ir palikite kelioms minutėms.

Miltus sumaišykite su druska ir po truputį supilkite vandenį ir aliejų.

Gerai išminkykite (atrodo per skysta tešlą, įberkite dar šiek tiek miltų), uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite valandai iškilti.

Tešlą vėl gerai išminkykite ir palikite dar 20 minučių.

Įdaras. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 20 minučių.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol gražiai pagels.

Išvirtas bulves sutrinkite su sviestu ir druska, sumaišykite su keptais svogūnais.

Pyragėliai. Iš tešlos atgnybkite gabalėlį, suplokite tarp delnų, į vidurį dėkite bulvių įdaro, sulenkite ir gerai užspauskite kraštus.

Virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su česnakiniu padažu. Grietinę išsukite su aliejumi, išspaustu česnaku ir druska.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tėšlai
1,5 šaukštas Aliejus
4 puodelis Miltai
400 ml Vanduo (šiltas)
1 šaukštelis Druska
1 šaukštas Sausos mielės
0,5 šaukštas Cukrus
Įdarui
7 vnt. Bulvės
4 šaukštas Sviestas
0,5 vnt. Svogūnai
Pdažui
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
2 žiupsnelis Druska
3 šaukštas Grietinė
Porcijos: 6
Sudėtingumas :