Traškus prancūziškas batonas

 (1)
Pagal šį receptą išsikepsite puikų traškų batoną.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
270min
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
3.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles užpilkite puse litro šilto vandens, sutrinkite, išmaišykite ir pastatykite šiltai dešimčiai minučių.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, supilkite mieles ir užminkykite tešlą. Suvoliokite ją į gumulą, apibarstykite miltais ir pastatykite šiltai, kur nėra skersvėjų, 3 valandoms. Dubenį uždenkite švariu audiniu.

Kai tešla pakils, ją dar kartą labai gerai išminkykite ir padalinkite į 4 dalis. Kiekvieną tešlos gumulą suvoliokite į dešrą, kuri būtų skardos ilgio. Dešras guldykite į aliejumi išteptą skardą, peiliu šiek tiek įpjaukite keliose vietose įstrižai, pabarstykite miltais ir palikite pusvalandžiui pakilti.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Ant dugno padėkite metalinį dubenį su vandeniu ir dėkite skardą su batonais.

Po 10 minučių kaitrą truputį sumažinkite ir kepkite dar 30 minučių. Galite šiek tiek praverti orkaitę.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

750 g Miltai
0,5 l Vanduo
15 g Mielės
2 šaukštelis Druska
1 šaukštelis Aliejus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :