Traškios bulvių skiltelės su špinatų padažu

 (2)
Traškios bulvių skiltelės
Traškios bulvių skiltelės
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis ir užpilkite lediniu vandeniu. Užpiltas laikykite bent 30 minučių.

Bulves nusunkite ir labai gerai nusausinkite.

Sumaišykite prieskonius ir apiberkite bulves. Išmaišykite.

Užpilkite aliejaus ir išmaišykite.

Bulves sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos (išdėliokite tvarkingai, viena šalia kitos).

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Karštas bulvytes suberkite į dubenį apibarstykite šalavijais, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir išmaišykite.

Kol bulvytės kepa, paruoškite padažą.

Į puodą sudėkite sviestą, maskarponės sūrį, lydytą sūrelį, grietinės ir suberkite tarkuotą kietąjį sūrį.

Kaitinkite ant mažos ugnies ir maišykite kol pasidarys vientisa masė.

Suberkite smulkiai pjaustytus špinatus ir įspauskite česnakų. Išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes.

Karštas bulvytes patiekite su padažu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Bulvytėms
6 vnt. Bulvės (didesnės)
0,5 šaukštelis Pipirai
1 šaukštelis Rūkytų paprikų milteliai
1 šaukštelis Česnakinė druska
1 šaukštelis Rozmarinai
50 ml Aliejus
30 g Kietasis sūris
1 šaukštelis Šalavijai
Padažui
50 g Sviestas
3 šaukštas Grietinė
2 šaukštas Maskarponės sūris
2 šaukštas Lydytas sūrelis
50 g Kietasis sūris
2 skiltelė Česnakai
2 sauja Špinatai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :