Trapūs žagarėliai

 (11)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 18
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus suberkite į dubenį. Sviestą sutarkuokite į miltus, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir kiaušinių trynius, sudėkite grietinę. Užminkykite tešlą ir ją tampykite bei lankstykite, kad atsirastų kuo daugiau oro pūslelių - žagarėliai tada bus trapesni.

Išminkytą tešlą padėkite porai valandų į šaldytuvą. Paskui iškočiokite plonai, supjaustykite 10-15 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis. Viduryje kiekvienos juostelės padarykite įpjovą ir perkiškite, kad išeitų kaspinėlis.

Aliejų įkaitinkite, įpilkite šaukštelį degtinės, kad kepiniai neprisigertų riebalų, įmeskite gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus nesitaškytų. kai aliejus užvirs, dėkite po vieną žagarėlius ir virkite, vis apversdami, kad abi pusės gražiai pagelstų.

Išvirusius išgriebkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
250 g Miltai
50 g Sviestas
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 vnt. Kiaušiniai
15 g Cukrus
0,5 stiklinė Grietinė
Virimui:
500 ml Aliejus
1 šaukštelis Degtinė
Pabarstymui:
2 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :