Trapios tešlos krepšeliai su egzotiniu įdaru

Autorius: Liucina Rimgailė
© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Trapią tešlą iškočioti, iškloti ja kepimo formeles ir pašauti į orkaitę maždaug 15 min.

Džiovintus abrikosus, perkoštus pasifloro minkštimus ir persimoną supjaustyti labai mažais gabaliukais. Puode pakaitinti Žalias devynerias, kad truputį nugaruotų, įmaišyti medaus. Į mišinį sudėti smulkintus vaisius, kad pasimarinuotų.

Juodą duoną supjaustyti kuo plonesniais gabaliukais ir įdėti į orkaitę, pašildytą iki 120 C. Į skardą sudėti duoną ir džiovinti ne mažiau pusvalandžio. Gautus džiūvėsius atvėsinti, sudėti į smulkintuvą su keliais gabaliukais balto šokolado ir susmulkinti iki trupinių.

Grietinėlę užkaitinti ir įmaišyti į ją 250 g smulkinto balto šokolado. Leisti gerai atvėsti, po ko suplakti plakikliu.

Į iškeptus krepšelius dėti balto šokolado kremą, truputį vaisių padažo ir ant viršaus užbarstyti trupinių.

skonis
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Trapi tešla
100 ml Trauktinė "Žalios devynerios"
20 g Medus
10 vnt. Džiovinti abrikosai
2 vnt. Pasiflorai
1 vnt. Persimonai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 riekelė Juoda duona
250 ml Grietinėlė
300 g Baltasis šokoladas
Porcijos: 6
Sudėtingumas :