TRADICINIAI vėdarai

 (22)
Autorius: Edita
Patiekalas, kuris verčia jį įsimylėti. Tad suraskite laiko virtuvėje, mažai nuodėmei, kurią vėliau pasidalinsite su artimaisiais. Vėdarai, rodos, neypatingas patiekalas, bet visas malonumas yra pasislėpęs tame, kad jie pagaminti su meile ir šio gardumyno (dažniausiai) kitai dienai jau nelieka...
© Asmeninio archyvo nuotr.
Įvertinimas:
2.7143 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuluptos bulvės nuplaunamos ir sutarkuojamos bulvių tarka.

Pakepinami spirgučiai su svogūnu keptuvėje, priekaistuvyje užvirinamas pienas. Šie ingredientai supilami į bulvių tarkę. Tarkėn įdedu druskos, pipirų, bulvių prieskonių.

Gerai išmaišau ir masę sukrečiu į kiaulių žarnas (tik pusę žarnos, kad nesutrūkinėtų, bekepant), jas dantų krapštuku subadau (kad išeitų oras ir išbėgtų skystis).

Sudedu į skardą, kuri patepta riebalais, ir kišu į orkaitę 30 min. visu orkaitės pajėgumu ,po to kaitrą pamažinu iki 170 laipsnių karščio; iš viso kepu apie 1,5 val.

Padažui pakepinu spirgučių su svogūnu, pipirais, prieskoniukais, kai jie apkepa - įpilu pusantros stiklinės sultinio (kurį pasigaminu iš vandens ir kubelio sauso sultinio), porą šaukštų grietinės ir šaukštą miltų; gerai išmaišau ir dar porą minučių pakepinu, kad sutirštėtų.

Skanaus!

TRADICINIAI vėdarai
© Asmeninio archyvo nuotr.
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 kg Bulvės
1 kg Žarnos
500 ml Pienas
gabaliukas Lašinukai
2 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoniai
Padažui:
gabaliukas Lašiniai
2 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
pagal skonį Prieskoniai