Totoriškas (tartaro) padažas

Prancūzijoje tartaro padažu vadinamas šaltas pagardas iš kietai virto trynio, augalinio aliejaus ir svogūnų laiškų. Paprastai patiekiamas prie žuvies ir jūros gėrybių, steiko, šaltos mėsos.
© Shutterstock nuotr.
Recepto kilmė:
Prancūzijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.

Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.

Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.

Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.

Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

100 g Majonezas
1 vnt. Kiaušinio tryniai
2 šaukštas Baltas sausas vynas
1 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštas Garstyčios
0,5 šaukštelis Cukraus pudra
1 vnt. Marinuoti agurkai
1 šaukštas Kaparėliai
žiupsnelis Peletrūnai
žiupsnelis Petražolės
Sudėtingumas :