Tortas „Trys šokoladai“

 (2)
Autorius: Ramunė M.
Tortas, kurį tiesiog privalote pasigaminti.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
180min
Įvertinimas:
3.2000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Atskirti trynius nuo baltymų. Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Įberti druską, supilti ištirpintą ir atvėsintą šokoladą, gerai išplakti. Sudėti trynius ir vėl viską išplakti.

Atskirai išplakti baltymus su cukrumi iki standumo. Miltus persijoti kartu su kepimo milteliais. Sudėti kartu šokoladinę masę, baltymus ir suberti miltus. Viską labai atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.

Į formą supilti tešlą ir kepti 160 C orkaitėje apie 30 min. (tikrinti mediniu pagaliuku: jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs).

Apipjauname atvėsinto biskvito šonus - apie 1 cm. (taip, kad įdėjus jį į formą, tarp biskvito kraštų ir formos būtų tarpas). Biskvitas labai trapus! Biskvitą sulaistome likeriu ir paliekame ramybėje, kol ruošime musus.

Musai. Visą želatiną užpilame 50 ml. šaltos grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Visą grietinėlę gerai atšaldome ir išplakame iki standumo. Pastatome į šaldytuvą.

Darome juodojo šokolado musą. Juodą šokoladą sulaužome mažais gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant silpnos ugnies maišydami pakaitiname, kol viskas ištirps. Dedame 1/3 dalį išbrinkusios želatinos, ir dar maišydami pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Nukeliame nuo ugnies. Masę atvėsiname. Dedame 1/3 grietinėlės, viską atsargiai išmaišome.

Išimame iš šaldymo kameros biskvitą. Į tarpą, esantį tarp biskvito ir formos, pilame musą. Kas lieka - supilame ant biskvito viršaus, išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą. Analogiškai paruošiame pieniško šokolado musą. Atvėsiname ir supilame ant jau „apstingusio“ juodojo muso sluoksnio (palieskite paviršių pirštu - jei pakankamai sutvirtėjęs - galima atsargiai pilti kitą sluoksnį). Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Ant sustingusio užpilame balto šokolado musą. Vėl stingdome. Puošiame pagal norą, galimybes ir fantaziją.

Tortas „Trys šokoladai“
© Asmeninio archyvo nuotr.

Kviečiame ir Jus dalyvauti „Kalėdinių gardėsių“ konkurse!

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Šokoladiniam biskvitui:
100 g Miltai
100 g Sviestas (cukrui)
30 g Cukrus
100 g Juodasis šokoladas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Vanilinis cukrus
11 g Kepimo milteliai
4 vnt. Kiaušiniai
130 g Cukrus (baltymams)
50 g Šokoladinis likeris
Juodojo šokolado musui:
200 g Juodasis šokoladas
50 g Sviestas
200 ml Grietinėlė 35 % riebumo
8 g Želatina
Pieniško šokolado musui:
200 g Pieniškas šokoladas
50 g Sviestas
200 ml Grietinėlė 35 % rieb.
8 g Želatina
Baltojo šokolado musui:
200 g Baltasis šokoladas
50 g Sviestas
200 ml Grietinėlė 35 % rieb.
8 g Želatina
Sudėtingumas :