Tortas su silke drebučiuose

© Žurnalas "Mano namai"
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išardomą kepamąją formą išklokite kepimo popieriumi, traškiąją duonelę susmulkinkite virtuvės kombainu. Pagaminkite daržovių sultinį (1 stiklinė vandens ir 1 kubelis sultinio), atvėsinkite ir nugriebkite nuo paviršiaus sustingusius riebalus.

Išbrinkinkite želatiną vandenyje (1/3 stiklinės ) ir ištirpinkite įstatę indą į karštą vandenį. Šiltą tirpalą supilkite į sultinį, užpilkite ant sumaltos duonelės ir gerai išmaišykite. Mišinį sudėkite į formą, apspaudę sulyginkite sluoksnį, kad būtų vienodo storio, tada formą įdėkite į šaldytuvą.

Nusunkę nusausinkite silkę ir kuo smulkiau ją supjaustykite, sukapokite svogūną.

Pertrinkite grūdėtąją varškę per sietelį, sumaišykite su grietine, silke ir svogūnu. Paskutinį į mišinį įplakite želatinos tirpalą ir viską tuojau pat supilkite į formą. Apdenkite ir palikite sustingti ne trumpiau kaip 4 valandoms.

Prieš patiekdami papuoškite agurkų griežinėliais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

Žurnalas
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
12-15 vnt. Ruginė traški duonelė
1 ir 1/4 stiklinė Vanduo
1 vnt. Daržovių sultinys kubeliais
3 šaukštelis Želatina
Pertepimui:
250 g Silkė
1 vnt. Raudonieji svogūnai
300 g Grietinė
300 g Grūdėta varškė
5 šaukštelis Želatina
1/2 stiklinė Vanduo
Papuošimui:
1 vnt. Agurkai
2 sauja Laiškiniai česnakai
Sudėtingumas :