Tobulas varškės pyragas, pagal močiutės receptą

 (4)
Už močiutės receptą dėkojame skaitytojai Aurelijai.
Varškės pyragas, pagal močiutės receptą
Varškės pyragas, pagal močiutės receptą
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
5.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su grietine ir kefyru. Maišant pilkite miltus, kol gaunama kočiojimui tinkama tešla.

Tešlą iškočiokite ir išklokite skardos dugną ir šonus.

Varškę elektriniu trintuvu sutrinkite su grietinėle, maskarponės sūriu, citrinos žievele ir sultimis iki tyrės.

Į vieną dubenį sudėkite kiaušinių trynius, į kitą — baltymus.

Į trynius suberkite cukrų ir gerai išsukite. Baltymus išplakite iki standžių putų.

Į varškės masę įmaišykite trynius ir baltymus.

Įdarą dėkite į tešla išklotą skardą, išlyginkite paviršių.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
200 g Sviestas
200 g Grietinė
0,5 stiklinė Kefyras
3 stiklinė Miltai
Įdarui
500 g Maskarponės sūris
500 g Varškė
1 stiklinė Cukrus
10 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Citrinos žievelė
2 šaukštas Citrinų sultys
50 ml Grietinėlė
Porcijos: 12
Sudėtingumas :