Tobulai skanus plokštainis su vyšnių uogiene

 (4)
Tobulai skanus plokštainis su vyšnių uogiene
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
65min
Įvertinimas:
3.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Įtarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite (turi pasidaryti sviestiniai trupiniai).

Suberkite cukrų, išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 1 su 2. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą kepimo skardą.

Vyšnių uogienę pilkite ant pagrindo, išlyginkite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuokite per burokinę tarką ant uogienės.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

450 g Miltai
250 g Sviestas
100 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštas Jogurtas
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
1,5 puodelis Vyšnių uogienė
Porcijos: 10
Sudėtingumas :