Tobulai skanus citrininis keksas

Už receptą dėkojame skaitytojai Ramintai.
Tobulai skanus citrininis keksas
Tobulai skanus citrininis keksas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
4.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Cukrų išsukite su minkštu sviestu.

Supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite.

Suberkite vanilinį cukrų, aguonas, kepimo miltelius, supilkite sultis, tarkuotą žievelę ir gerai išmaišykite.

Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Prieš keksui baigiant kepti, išsukite cukrų su citrinų sultimis.

Ant dar karšto kekso viršaus tolygiai užpilkite citrinų sulčių ir cukraus mišinį.

Palaukite kol atvės ir tik tada pjaustykite.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

270 g Miltai
220 g Sviestas
180 g Cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 šaukštelis Kepimo milteliai
4 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Citrinų sultys
1 šaukštas Citrinos žievelė
4 šaukštas Pienas
4 šaukštas Aguonos
Viršui
4 šaukštas Citrinų sultys
3 šaukštas Cukrus
Porcijos: 6
Sudėtingumas :