TIRPSTA BURNOJE: maskarponės tortas su juodu šokoladu

 (14)
Maskarponės tortas su juodu šokoladu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.7000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sausainius sutrupinkite ir sutrinkite iki trupinių.

Sausainių trupinius sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir ištirpintu šokoladu.

Kepimo formos dugną ir kraštus išklokite kepimo popieriumi.

Sausainių mišinį sukrėskite į formą, suspaudžiant išlyginkite ir šiek tiek palaikykite šaldytuve.

Želatiną užpilkite vandeniu (100 ml) ir palikite 10 minučių, kol išbrings.

Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis.

Grietinėlę išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Želatiną pakaitinkite, kol ištirps.

Atvėsusią želatiną įmaišykite į maskarponės masę. Po truputį įmaišykite išplaktą grietinėlę.

Šaltą šokoladą sutarkuokite ir drožles įmaišykite į maskarponės masę.

Maskarponės masę supilkite ant sausainių pagrindo ir išlyginkite.

Tortą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

papuoškite plakta grietinėle ir braškėmis.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
200 g Šokoladiniai sausainiai
70 g Sviestas
60 g Juodasis šokoladas
Įdarui
500 g Maskarponės sūris
400 g Grietinėlė (35 proc. riebumo)
40 g Juodasis šokoladas
200 g Jogurtas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
4 šaukštas Cukraus pudra
1 šaukštas Citrinų sultys
30 g Želatina
Porcijos: 10
Sudėtingumas :