Tikras skanumėlis: lenkiškas OBUOLIŲ pyragas

 (4)
Lenkiškas obuolių pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.5000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Įtarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite (turi pasidaryti sviestiniai trupiniai).

Suberkite cukrų, išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius, jogurtą, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir vanilės ekstraktą. Gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 1 su 2. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą kepimo skardą ar formą.

Obuolius nulupkite, gana smulkiai supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Išmaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Obuolių įdarą tolygiai užpilkite ant tešlos.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuokite per burokinę tarką ant obuolių sluoksnio.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai
450 g Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
250 g Sviestas
200 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
3 vnt. Kiaušinių tryniai
1 šaukštas Jogurtas
1 šaukštelis Citrinos žievelė
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
Įdarui
7 vnt. Obuoliai
5 šaukštas Rudasis cukrus
1 šaukštas Cinamonas
1 šaukštas Citrinų sultys
Porcijos: 8
Sudėtingumas :