Tartaletė su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tartaletės:

1. Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.

2. Įmaišykite trynį.

3. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.

4. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

6. Tešlą įspauskite į silikoninę formelę arba formelę su nuimamu pagrindu.

7. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.

8. Leiskite atvėsti, tada tartaletę atsargiai išimkite iš formos. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.

9. Į tartaletę sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis.

Vanilės kremas:

1. Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.

2. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.

3. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.

4. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

„Dansukker“
Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 10
Sudėtingumas :